Het is alweer dertig jaar geleden dat ik in Groningen les nam in tekenen en schilderen bij Tineke Bouma (1956-2009). 

"Schilderen met Kleur" en "Beeldend onderzoek in het Platte vlak"  zijn de cursussen welke ik jarenlang bij haar gevolgd heb.

Bij haar leerde ik spelen en experimenteren met kleur en vorm.

Door haar manier van kijken en door haar manier van lesgeven: altijd stimulerend, altijd potentie zien wanneer ik het zelf niet meer zag, heb ik ervaren wat creativiteit is:

Een proces dat alsmaar doorgaat, een doorgaande ontwikkeling naar het verder uitvouwen van een eigen beeldtaal. 

Op een gegeven moment zei zij tegen mij: moet jij niet naar de kunstacademie gaan? 

Dat was toen niet mogelijk maar wel bleef ik na mijn verhuizing naar Zwolle en later naar Scheveningen, bezig met schilderen. Ik kwam werk tegen van schilders die textiele technieken toepasten in hun werk, zoals Michael Raedecker, en ik werd meteen gegrepen door het directe effect van textuur.  Dat was de richting die ik op wilde! 

Dertig jaar later lukte het me wel om in Leuven België naar de Kunstacademie SLAC te gaan, waar ik een aantal jaren het Atelier Textiel volgde bij Karen Reniers. 

Haar onnavolgbare manier van kijken en lesgeven deed mij sterk aan Tineke Bouma denken en ik heb me bij haar verder kunnen ontwikkelen in de textielkunst.

Marjolein van der Stoep van Kunstacademie-online heeft mij toen ik terugkeerde naar Nederland  in Coronatijd gecoacht.  Met haar opbouwende en enthousiaste gedrevenheid heeft zij mij geholpen mijn vragen over mijn werk en wat voor kunstenaar ik wil zijn zoveel helderder te krijgen.

 

Mijn werk bestaat uit kleine 3-d objecten en gelaagde borduurwerken.

Daarnaast maak ik  foto's van (delen van) mijn textielwerk, vaak sterk uitvergroot. Deze foto's laat ik met name afdrukken op dibond of forex en zijn te koop.

Voor meer informatie over mijn werk en prijzen, aarzel niet contact met mij op te nemen: Zie hiervoor de contactpagina.